Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 09.04.2018. 14:54 |

Women's Trophy je velika šansa za razvoj ženskog rukometa u BiH

FENA

TUZLA, 9. aprila (FENA) - Međunanrodni EHF turnir U-18 "Womens' Trophy", koji će biti održan u Tuzli od 29. maja do 3. juna, veoma je značajan sportski događaj i predstavlja prekretnicu u razvoju ženskog rukometa u našoj državi, izjavila je danas na konferenciji za novinare Lejla Hairlahović, generalna tajnica Rukometnog saveza BiH.

Podsjetila je da će na turniru nastupiti osam reprezentacija koje će u grupnoj fazi i u razigravanju odigrati ukupno 20 utakmica.

- Naša prva aktivnost vezana je za ovaj turnir,  a radi se o okupljanju U-18 reprezentacije, nakon čega će ubrzo biti pokrenuto i formiranje ostalih ženskih selekcija. EHF nam je povjerio organizaciju turnira upravo s ciljem pokretanja ženskog rukometa u našoj zemlji. Nije slučajno što je domaćin Tuzla, jer je iz ovog grada potekla Svetlana Kitić, najbolja svjetska rukometašica - kazala je Hairlahović.

Direktor SKPC „Mejdan“ Jasenko Elezović rekao je da će do početka turnira biti završeni svi radovi vezani za osiguranje maksimalnih uslova za prijem osam reprezentacija i samo takmičenje.

Podsjetio je da se ovih dana završava procedura javnih nabavki vezanih za odabih izvođača radova na rekonstrukciji velikih svlačionica, a u planu je i izvođenje drugih tehničkih radova na poboljšanju uslova za organizaciju turnira.

Članica Organizacionog odbora turnira Nermina Kušmić - Jogunčić izjavila je da će reprezentacijama i posjetiocima na raspolaganju biti 60 volontera.

- Moram reći da u BiH, od Hercegovine do Banje Luke, imamo dosta kvalitetnih mladih rukometašica, tako da ne sumnjam da ćemo za predstojeći turnir imati kvalitetnu reprezentaciju koja će u dogledno vrijeme biti temelj za stvaranje seniorskog bh. tima - istakla je Kušmić - Jogunčić.

Reprezentacija BiH takmičit će se u grupi B zajedno sa selekcijama Azerbejdžana, Velike Britanije i Luksemburga, dok su u A grupi Estonija, Moldavija, Kipar i Belgija, rečeno je na konferenciji za novinare.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada TK će podržati rukometnu utakmicu reprezentacija BiH i Portugala

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta