Kultura     | 09.04.2018. 16:33 |

Znanstvena konferencija 'Bh. znanstvenice i njihov istraživački rad' u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 9. travnja (FENA) - Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti, u suradnji s Fakultetom humanističkih nauka Univerziteta "Džemal Bijedić" iz Mostara i Udruženjem za modernu historiju iz Sarajeva, organizira 13. i 14. travnja u Hotelu „Mostar" u Mostaru znanstvenu konferenciju pod nazivom "Bosanskohercegovačke naučnice i njihov istraživački rad".

 Otvaranje Konferencije planirano je za petak, 13. travnja, u 9:30 sati, a cilj joj je ukazati na doprinos žena razvoju znanosti u Bosni i Hercegovini te njihov aktualni položaj u akademskoj zajednici i društvu, priopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti. 

 Večer uoči ovog skupa, u četvrtak, 12. travnja u Hotelu „Bristol“, u Mostaru, u 19 sati, bit će predstavljena knjiga "Beogradski Gajret Osman Đikić", autora dr. Nadira Dacića.

 Ova knjiga aktuelizira djelovanje i historijsku ulogu beogradskog Gajreta koji je imao 689 pitomaca, od toga preko 150 žena, koji su stekli diplome na različitim fakultetima.

O knjizi će govoriti: federalna ministrica obrazovanja i znanosti prof.dr. Elvira Dilberović, prof.dr. Husnija Kamberović i prof.dr. Tomislav Išek te autor Nadir Dacić.

 Također, u sklopu Konferencije, u petak, 13. travnja u Hotelu "Mostar", u 19 sati, bit će upriličen razgovor sa znanstvenicom. Sudjelovat će: acc.prof.dr. Mirsada Hukić, prof.dr. Tatjana Ljujić-Mijatović i prof.dr.sc. Marija Čutura, uz moderatoricu mr.sc. Sanelu Kuko.

 

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom