Servisne informacije     | 09.04.2018. 16:48 |

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj u tunelu Vranduk

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - Zbog saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala četiri putnička vozila, obustavljen je saobraćaj u tunelu Vranduk, na dionici M-17 Zenica-Žepče.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnim putevima M-5 Mrkonjić Grad-Ključ i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka,  kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. 

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja, pa se preporučuje pojačan oprez. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. 

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Rača, Pavlovića most i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na GP Bosanski Novi-Dvor na Uni, zbog radova na mostu, sutra (10.04.) saobraćaj će biti potpuno obustavljen od 09.00 do 16.00 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana