Sport     | 10.04.2018. 14:38 |

Rukometaši visočke Bosne dočekuju Gračanicu u četvrtfinalu Kupa BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Rukometaše visočke Bosne sutra očekuje četvrfinala utakmica u Kupu BiH protiv ekipe Gračanice.

Trener Visočana Edhem Sirćo na pres-konferenciji je kazao da cijeni ekipu Gračanicu, "koja je po  kvalitetu premijerligaška, ali da je sticajem okolnosti trenutno u Prvoj ligi FBiH".

- Od početka imamo dva cilja, a to su peto mjesto u Premijer ligi i igranje u završnici Kupa. Zasad nam u prvenstvu ide odlično, dok je nakon duže vremena vrijeme za meč u Kupu. Očekuje nas veoma teške utakmice i u Visokom i u Gračanici. Mi smo u dobroj formi, u dobrom ritmu, no činjenica je da imamo par povrijeđenih igrača. Mogu obećati da će ekipa dati sve od sebe, a posebno u ovom meču, jer je Kup takmičenje u kojem svi imaju šansu. Potrebno je ostvariti što veću razliku, kako bismo išli što mirnije na revanš - kazao je Sirćo.

Kapiten Bosne Adnan Harmandić ističe da je cilj njegovog tima plasman na završni turnir četiri najbolje ekipe.

- Protiv Gračanice preuzimamo ulogu favorita, jer smo kvalitetniji, mada ne potcjenujemo protivnika. Naš zadatak da je pobijedimo sa što je moguće većom razlikom. Ovaj mjesec će biti veoma težak, jer ćemo stalno biti u ritmu srijeda-subota i neće biti mnogo vremena za odmor, kao ni za treninge i sve greške ćemo morati ispravljati na utakmicama. Pozovam publiku da dođe u što većem broju da nam da podršku, kao i dosada. Mi ćemo se potruditi da borbenošću i zalaganjem opravdamo njihovo povjerenje - riječi su Harmandića. 

Utakmica Bosna Centrotrans - Gračanica igra se sutra od 19 sati u KSC Mladost u Visokom.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Žrijeb kvalifikacijskih grupa za rukometno EP 21. marta, BiH u trećem "šeširu"

Mirsad Terzić oprostio se od dresa reprezentacije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo