Bosna i Hercegovina     | 10.04.2018. 20:48 |

Sretni putnici WLE u posjeti Bosni i Hercegovini

FENA Saopćenje

LISABON,  10. aprila (FENA) - Nakon tri mjeseca putovanja po Evropi, 11 sretnih putnika koji su učesnici dešavanja World Life Experience (WLE) doputovali su u ovoj sedmici u Bosnu i Hercegovinu, gdje će od 9. do 19. aprila proći kroz niz iskustava, saopćeno je u utorak iz WLE.

Oni će sarađivati s udruženjem mladih "Svitac"  iz Brčkog, organizacijom koja ima za cilj angažman pojedinaca u poboljšanju njihovih života i zajednica, kao i jačanje tolerancije i podrške različitostima kroz umjetničke i obrazovne aktivnosti, multikulturna dešavanja poput radionica međunarodnih volontera i projekata saradnje među mladim aktivistima, umjetnicima i organizacijama širom svijeta, navodi se u saopćenju.

Oni će provesti ukupno četiri dana s predstavnicima nevladinih organizacija i pomoći im da pripreme razne radionice za Proljetni festival umjetnosti i zanata, sporta i muzike. Oni će također učestvovati u dvije radionice kako bi se upoznali više s istorijom regije - istorijom Brčkog i sjećanjem na jugoslovenske ratove.

Putnici WLE također će posjetiti Narko-NE, organizaciju posvećenu stvaranju zdravog društva u kome djeca i mladi ljudi mogu poboljšati kvalitet života u svojim zajednicama, i također posvećenu sprečavanju ovisnosti o drogama.  Oni će također učestvovati u međukulturnoj noći i obići će olimpijske planine.

Nakon boravka u BiH, putnici WLE svoje putovanje nastavljaju u Makedoniji.

World Life Experience  je projekt koji je začeo i finansira ga portugalski  poduzetnik António Coelho Dias. Pokrenut je u aprilu 2017 . u vjeri da je moguće razviti održivi projekt koji kombinuje komercijalni aspekt s društvenom odgovornošću kako bi imao aktivnu ulogu u društvu,  pojašnjava WLE.     

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Bećirović - Labib: Belgija važan partner na putu BiH ka evropskim i euroatlantskim integracijama

Delegacija Svekineskog narodnog kongresa u PSBiH - Jačati privredne i druge veze BiH i Kine

Plenković: Odluka o otvaranju pregovora je ključna za stabilnost Bosne i Hercegovine

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom