Sport     | 10.04.2018. 18:54 |

Hurem: Odigrale smo taktički dobru utakmicu protiv najbolje selekcije u Evropi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine prikazala je danas dobru igru protiv Engleske, ali su gošće u Trening kampu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine ostvarile pobjedu s 2:0 i osvojile tri boda.

Selektorka Samira Hurem zadovoljna je taktički dobrom partijom svojih nogometašica u meču protiv "najbolje reprezentacije u Evropi", saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH. 

- Čestitam mojim igračicama jer smo odigrali taktički dobru utakmicu protiv najbolje reprezentacije u Evropi. Nesretno smo primile prvi gol. Kada smo imale igračicu više i htjele postići pogodak, primili smo drugi gol iz penala. Čestitam Engleskoj na pobjedi - izjavila je Hurem nakon utakmice. 

Selektorka BiH se zahvalila publici na podršci, te izrazila nadu da će osvojiti bodove  u narednim mečevima protiv  Kazahstana i Velsa.

Reprezentativka BiH Melisa Hasanbegović zadovoljna je rezultatom protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi.

- Moramo već početi da mislimo na naredne susrete sa Kazahstanom i Velsom jer želimo da osvojimo bodove protiv njih - kazala je Hasanbegović. 

Selektor Engleske Phil Neville također pohvalio igru bh tima.

- Prvi gol je bio ključan. Duh, karakter i odlučnost bh igračica je bio na visokom nivou. Imali smo sličnu utakmicu protiv Velsa u petak. Napadali smo sve vrijeme, ali morali smo biti i strpljivi. To nam je danas donijelo rezultat koji smo priželjkivali. Bilo ovo nevjerovatno iskustvo, prvi put sam u BiH. Odličan teren, publika je bila sjajna i utakmica je bila odlična - rekao je Neville. 

Nogometašice BiH naredni meč grupe 1 kvalifikacija za svjetsko prvenstvo igrat će 7. juna protiv Velsa. 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta