Najave     | 11.04.2018. 10:53 |

Foča domaćin debate o ulozi lokalne zajednice u EU integracijama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. aprila (FENA) -  Šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark nastavlja s posjetama opštinama i gradovima u BiH i javnim debatama o ulozi lokalne zajednice u procesu pristupanja EU, koje se održavaju u okviru projekta "Lokalna zajednica prEUzima inicijativu".

Osma javna debata bit će održana sutra u Foči, a govorit će i ambasadorica SR Njemačke u BiH Christiane Hohmann kao i ambasadorica Republike Bugarske u BiH Avgustina Tzvetkova-Karabascheva, te domaći, regionalni i međunarodni stručnjaci koji su angažirani na projektu.

Najavljeno je da će nakon debate biti upriličen informativno-edukativni događaj na kojem će izlagati predstavnici projekata koje finansira EU, a direktno doprinose ekonomskom i održivom razvoju lokalnih zajednica (ProLocal - Program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH koji finansiraju EU i njemačka vlada, a provodi GIZ, te LID - Lokalni integrisani razvoj U BiH, projekt koji finansira EU, a provodi UNDP).

Naredna debata bit će održana u petak, 13. aprila, u Višegradu.        

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ministarstvo civilnih poslova će sudjelovati u projektu 'Zdrave zajednice u BiH'

Postavka 'Stazom sjećanja' 5. aprila od Trga Djece Sarajeva do Baščaršije

Predstavljanje rezultata projekta 'Invertarizacija ihtiofaune u rijeci Buni'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo