Ekonomija     | 11.04.2018. 10:52 |

Herceg razgovarao s izaslanstvom Županijske gospodarske komore Zadar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. travnja (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg susreo se u srijedu s izaslanstvom Županijske gospodarske komore Zadar, koje je predvodio predsjednik te komore Dario Jurin.

Tema susreta, uz ostalo, bila je provedba Strategije EU za Jadransko-jonsku regiju koja se temelji na četiri ključna cilja: plavi rast, povezivanje regija, kvaliteta okoliša i održivi turizam, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Razgovaralo se i o suradnji na području turizma, osobito povezivanju prepoznatljivih turističkih ponuda HNŽ-a i Zadarske županije.

Istaknuto je kako je jedan od temeljnih preduvjeta snažnijeg razvitka turizma jačanje i razvitak Zračne luke Mostar te uvođenje većeg broja niskotarifnih letova. Istaknute su i značajne mogućnosti suradnje u oblasti vjerskog turizma.

Sudionici razgovora složili su se kako je nastavak suradnje potrebno osigurati kroz održavanje niza tematskih sastanaka na kojima će, uz sudjelovanje relevantnih dionika, biti prezentirani prirodni, tehnološki i ostali kapaciteti dviju županija.

Također, naglasili su kako je potrebno snažnije povezati institucije koje promoviraju gospodarske kapacitete te na taj način olakšati razmjenu znanja, iskustava i suradnju poslovnih subjekata.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder: Turizam je naša ekonomska prilika i moramo je zgrabiti

Avanturistički park Peć Mlini i Ravlića pećina privlače sve veći broj turista (VIDEO)

Međugorje očekuje veći povratak hodočasnika iz Italije (VIDEO)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana