Bosna i Hercegovina     | 11.04.2018. 11:57 |

Karačić primila predstavnike HNV BiH i hrvatskih nevladinih organizacija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. aprila (FENA) - Predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić jučer je u svom uredu primila Marinka Pejića, predsjednika Hrvatskog narodnog vijeća BiH, Marija Pejića, kulturnog djelatnika i predstavnika Asocijacije nezavisnih intelektualaca "Krug 99", te profesoricu Ivanu Krstanović, projekt-menadžericu nekoliko hrvatskih nevladinih organizacija sa sjedištem u Sarajevu.

Na sastanku je predstavljena djelatnost HNV-a BiH i nekoliko hrvatskih nevladinih organizacija sa sjedištem u Sarajevu, koji udružuju svoje napore kroz koordinaciju strategija djelovanja, što stvara jaču osnovu javnog zagovaranja i efektivniji rad na ostvarivanju programa, uvažavajući pri tome sve njihove posebnosti.

Razgovaralo je i o suradnji s Općinom Centar prilikom implementacije različitih projekata, kao i o mnogobrojnim problemima s kojima se u svom radu susreću ove organizacije i njihovi članovi.

Bilo je riječi i o provođenju relevantne ustavne odredbe u vezi s jednakim pravima konstitutivnih naroda i ostalih u BiH te o položaju i perspektivama hrvatskog naroda na području općine Centar i Kantona Sarajevo. Predstavljena je i zajednička deklaracija koju su potpisali Hrvatsko narodno vijeće BiH, Vijeće kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI), Srpsko građansko vijeće - Pokret za ravnopravnost (SGV - PzR), Krug 99, Merhamet, La Benevolencija, Preporod, Društvo za ugrožene narode - Sekcija u BiH te Vijeće nacionalnih manjina FBiH, saopćeno je iz HNV-a BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Hrvatskog Narodnog Vijeća BiH

Kesić: Ključ je sačuvati državu i mir u BiH

Priopćenje za javnost Hrvatskog narodnog vijeća BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo