Sport     | 11.04.2018. 15:21 |

Obilježen 'Dan poštenog takmičenja' (Play True Day)

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. travnja (FENA) - Povodom obilježavanja "Dana poštenog takmičenja" (Play True Day), u utorak je na Nastavničkom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru održano edukativno predavanje na temu "Štetni utjecaj dopinga u sportu".

Sead Mulić, uposlenik Agencije za antidoping kontrolu BiH, koja je organizirala ovo predavanje, je više od stotinu prisutnih studenata proveo kroz nekoliko tematskih cjelina koje za cilj imaju da približe i prikažu štetne posljedice uzimanja dopinga, kao i potrebu da se promovira bavljenje sportom bez dopinga.

Play True Day ili Dan poštenog takmičenja se obilježava svakog 10. travnja od 2013. godine kada je na inicijativu 17 južnoameričkih država pokrenuta kampanja kojom se podiže svijesti među sportistima, sportskoj javnosti i drugim uključenim stranama o globalnoj borbi protiv dopinga, navode iz bh. Agencije za antidoping kontrolu.

U obilježavanje ovog dana se svake godine uključuje sve više sportskih organizacija, nacionalnih antidoping organizacija i međunarodnih sportskih saveza.

Svjetska antidoping agencija (WADA) je Play True Day obilježila tijekom 5. konferencije Regionalnih antidoping organizacija u Bangkoku i iskoristila je ovu priliku da pokaže jedinstvo i solidarnost antidoping zajednice u svijetu.

 

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo