Sport     | 11.04.2018. 16:01 |

Torlak: Husrefova energija i velika želja igrača put do pobjede na derbiju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. aprila (FENA) - Bivši kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo i sadašnji trener u Školi fudbala “Asim Ferhatović-Hase” Sedin Torlak smatra da Sarajevo u derbiju protiv Željezničara, koji će biti odigran ovog vikedna na Koševu, može napraviti prekretnicu u borbi za Evropu. 

Torlak vjeruje da će prevagnuti želja i motivacija igrača Sarajeva, saopćeno je iz FK Sarajevo. 

- Smatram da obje ekipe imaju trenutno približno istu formu što se tiče kvaliteta igre, a za Sarajevo je ovo jedna velika prilika da napravi prekretnicu u borbi za Evropu. Nadam se da će kod igrača proraditi i prevagnuti želja i motivacija. Sarajevo ima određenih problema u kadru, ali se nadam da ćemo slaviti u derbiju - rekao je Torlak.

On je imao priliku da sarađuje sa sadašnjim trenerom "bordo" kluba, Husrefom Musemićem.

- Husref je veliki stručnjak i sjajan motivator. Nadam se da će svoju energiju prenijeti na igrače. Ako oni to uzvrate, možemo se nadati dobrom rezultatu - dodao je Torlak.

Na kraju razgovora za službenu web stranicu kluba, Torlak je podijelio i neka njegova iskustva sa sarajevskih derbija, u kojima je on nastupao.

- Vjerujte da se sjećam svakog derbija. Golovi Škore na Grbavici i naša pobjeda su nešto veliko za mene, a pamtim 100. derbi na Koševu uz gol Nuhanovića. Husejinović je odlično šutirao iz slobodnjaka, a Samir je loptu pospremio u gol. Svakog derbija se sjećam, bila su to lijepa vremena i nadam se da ću nekada i kao trener imati priliku da doživim najveću utakmicu našeg fudbala - zaključio je Torlak.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

FK Sarajevo - Sinoć smo svjedočili kulminaciji sudijskih pljački

Rožman: Borcu možemo stati na put u Kupu

Sarajevo i Igman remizirali na Koševu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!