Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 11.04.2018. 16:25 |

Džeko: Zasluženo smo prošli, finale je san

FENA Internet

RIM, 11. aprila (FENA) - Fudbaleri Rome sinoć su izborili polufinale Lige prvaka pobjedom nad Barcelonom u Rimu 3:0 u uzvratnom meču četvrtfinala, a jedan od heroja 'vučice' bio je kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko.

Po mnogima, Džeko je sinoć bio najbolji pojedinac na terenu, kada je postigao vodeći gol a nakon toga na njemu je skrivljen penal.

Džeko je izjavio da je činjenica da su Romu u žrijebu svi željeli za protivnika, te da ih je na kraju dobila Barcelona, koja je prema njegovom mišljenju bila zadovoljna takvim ishodom.

- Mi nismo bili zadovoljni što smo dobili jednu od najboljih ekipa na svijetu, ali jučer se pokazalo da je u fudbalu sve moguće. Mislim da smo od prve do zadnje minute odigrali možda i najbolju utakmicu ove godine. Jako je teško igrati protiv Barcelone i ako im date previše loptu onda se nećete naigrati, tako da smo od prve minute igrali presing i moram da kažem da u posljednjih nekoliko godina nikada nisam vidio Barcelonu toliko nemoćnu kao sinoć - rekao je bh. napadač.

Smatra da su agresivna igra Rome i presing bili presudni za trijumf.

- Mislim da je samo golman ispucao više od 20 lopti što nije igra Barcelone i to je definitivno jedan od razloga zbog kojih smo na kraju uspjeli pobijediti. Prvi gol koji smo dali nam je dao još više snage i želje kao i publici koja je bila najbolja do sada. Na kraju smo uspjeli i mislim da smo zasluženo u polufinalu - objasnio je Džeko.

Na pitanje da li ima nekoga koga bi volio u polufinalu, Džeko kaže da sve ekipe koje se nađu tu su zasluženo i da nema favorita.

- Vjerujem da će se sada o Romi malo više pričati. San je da idemo u finale i mislim da poslije toliko velikih utakmica koje smo odigrali sigurno pokazuje da imamo snagu da možemo doći do željenog cilja a to je finale - zaključio je.

Džeko je postigao šest golova ove sezone u Ligi prvaka što je njegov najbolji učinak u tom takmičenju.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Istraga protiv Mancinija zbog mahanja zastavom Lazija sa štakorom

Sarajevo i Igman remizirali na Koševu

Preminuo legendarni njemački fudbaler Andreas Brehme

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana