Bosna i Hercegovina     | 12.04.2018. 18:34 |

Rukovodstvo Memorijalnog centra Potočari kod reisu-l-uleme Kavazovića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZ BiH) Husein ef. Kavazović primio je u Rijasetu predsjedavajućeg Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari Nisveta Mujanovića i direktora Merseda Smajlovića.

Nakon nedavnog izbora novog rukovodstva Memorijalnog centra i utvrđivanja strateških ciljeva u djelovanju za naredni period, predstavnici novog rukovodstva razgovarali su sa reisu-l-ulemom Kavazovićem o dosadašnjoj saradnji Memorijalnog centra i institucija Islamske zajednice, te planovima za dalje zajedničko djelovanje.

Na sastanku je zaključeno da Islamska zajednica u BiH i Memorijalni centar Potočari ostaju posvećeni zajedničkoj brizi u zaštiti i jačanju sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, s obzirom da ove dvije institucije imaju posebnu odgovornost za kolektivnu memoriju bošnjačkog naroda.

Reisu-l-ulema je naglasio da Memorijalni centar Potočari ima uvijek siguran oslonac u institucijama Islamske zajednice, na čelu sa Rijasetom, te da vrijeme koje predstoji donosi nove izazove kojima je potrebno odgovoriti na pravi način.

Predstavnici rukovodstva su kazali da je njihova čvrsta opredijeljenost da kroz saradnju sa svim društvenim partnerima i institucijama na adekvatan način čuvaju sjećanje na žrtve i dostojanstvo preživjelih i porodica žrtava, saopćeno je iz Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Općina Stari Grad izdvaja 50.000 KM za Memorijalni centar Potočari - Srebrenica

Nderitu: Memorijalni centar mjesto koje osigurava da genocid nikad ne bude zaboravljen i da se više nikada ne ponovi

Hasanović: Institucionalno sačuvati naše sjećanje na genocid

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo