Sport     | 13.04.2018. 08:38 |

Marseille, Arsenal, Salzburg i Atletico u polufinalu Europske lige

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 13. travnja (FENA) - U sinoćnjim uzvratima četvrtfinalnih ogleda Europske lige zaostatak iz prvih susreta nadoknadili su i plasirali se u polufinale Marseille i Red Bull Salzburg, dok su Arsenal i Atletico Madrid obranili prednost iz prvih utakmica.

U Salzburg je Lazio došao s prednošću 4:2 iz prvog susreta, a kada je Immobile u 55. minuti zabio za vodstvo gostiju činilo se da je sve gotovo. No, samo minutu kasnije izjednačio je Dabour, da bi austrijska momčad od 72. do 76. zabila tri gola. Strijelci su bili Haidara, Hwang i Lainer. Na kraju se pobjedom 4:1 Red Bull plasirao u polufinale.

Uzbudljivo je bilo i Velodromu, gdje je domaći Marseille nastojao nadoknaditi zaostatak 1:0 iz prve utakmice kod RB Leipziga. Kao i u Salzburgu, gosti su poveli preko Brume već u 2. minuti, no vodstvo je potrajalo kratko. Prvo je u 6. minuti autogol postigao Ilsankera za 1:1, a već u 9. Marseille je preko Sarra poveo 2:1.

Thauvin je u 38. povisio na 3:1, a RB Leipzig je u 55. smanjio preko Augustina. Ipak, u 60. Payet zabija za vodstvo 4:2, a Marseilleovu pobjedu i plasman u polufinale potvrdio je Sakai koji je u sudačkoj nadoknadio postigao još jedan pogodak za konačnih 5:2.

Sporting je u Lisabonu golom Montera iz 28. minute pobijedio Atletico Madrid rezultatom 1:0, no Portugalcima to nije bilo dovoljno s obzirom da je Atletico pobijedio u prvoj utakmici 2:0.

CSKA i Arsenal u Moskvi su odigrali 2:2, što je momčadi iz Londona bilo dovoljno za prolaz u polufinale s obzirom da su prvu utakmicu dobili s uvjerljivih 4:1. Čalova u 39. i Nababkina u 50. bili su strijelci za CSKA, a mrežu domaćih tresli su Welbecka u 75. i Ramsey u drugoj minuti sudačke nadoknade.

REZULTATI ČETVRTFINALA (u zagradama su ishodi prvih utakmica):

Marseille - RB Leipzig 5:2 (0:1)
Sporting - Atletico 1:0 (0:2)
RB Salzburg - Lazio 4:1 (2:4)
CSKA Moskva - Arsenal 2:2 (1:4)

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom