Bosna i Hercegovina     | 13.04.2018. 15:47 |

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo za 24. april zakazao 41. redovnu sjednicu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. aprila (FENA) - Članovi Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo (SKS) dogovorili su da 41. redovna radna sjednica bude održana u utorak, 24. aprila s početkom u 10.00 sati.

Po usuglašenom dnevnom redu, zastupnici će i na toj sjednici (nakon zastupničkih pitanja i inicijativa) razmatrati informacije privremenog upravitelja KJKP "GRAS" d.o.o. Sarajevo o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju tog preduzeća te informaciju Uprave KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o Sarajevo.

Na dnevnom redu bit će i prijedlozi zakona o izmjeni Zakona o komunalnoj čistoći i Zakona o komunalnim djelatnostima i to po hitnom postupku te Nacrt zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju.

Zastupnici će razmatrati i Prijedlog odluke o potvrđivanju imenovanja vršilaca dužnosti predsjednika i članova Skupštine Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "GRAS" d.o.o. Sarajevo.

Raspravljat će i o prijedlozima odluka o davanju saglasnosti na programe rada s finansijskim planom 12 javnih kulturnih ustanove za ovu godinu   (Narodnog pozorišta Sarajevo, Sarajevske filharmonije, Pozorišta mladih Sarajevo, Kamernog teatra ‘55 Sarajevo, Sarajevskog ratnog teatra - SARTR, MESS - Međunarodnog teatarskog festivala - Scena MESS, Muzeja Sarajevo, Kantonalnog zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo, Historijskog arhiva Sarajevo, Biblioteke Sarajeva, Muzeja „Alija Izetbegović“ Sarajevo te Centra za kulturu Kantona Sarajevo).

U dnevni red te sjednice uvršten je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada Kantonalne agencije za privatizaciju Sarajevo s Finansijskim planom za 2018. godinu.

Bit će razmatran i Izvještaj o radu Fonda KS za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila - žrtava rata "Ikre" sa izvještajem o finansijskom poslovanju za 2017. godinu te Program rada s finansijskim planom tog fonda za 2018. godinu.

Zastupnici će razmatrati i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju članova Vijeća nacionalnih manjina KS i Izvještaj o radu Kantonalne uprave civilne zaštite KS za 2017. godinu.

- Dnevni red i te sjednice bit će okončan Informacijom o stepenu realizacije skupštinskih zaključaka za čiju je realizaciju zadužena Vlada KS - saopćila je Press služba KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo