Bosna i Hercegovina     | 13.04.2018. 16:37 |

Petar Bošnjak osuđen na 5 godina i 6 mjeseci zatvora, Mario Bošnjak na 5 godina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. aprila (FENA) - Vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Apelacionog odjeljenja Suda BiH objavilo je danas presudu kojom su optuženi Petar Bošnjak i Mario Bošnjak oglašeni krivim za krivično djelo organizovani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Sud je optuženom Petru Bošnjaku izrekao kaznu zatvora u trajanju od 5 godina i 6 mjeseci, a optuženom Mariu Bošnjak kaznu zatvora u trajanju od 5 godina.

Optuženi Petar Bošnjak i Mario Bošnjak oglašeni su krivim što su, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, postali pripadnici grupe za organizovani kriminal koja je organizovana radi dalje neovlaštene međunarodne kupoprodaje, prenosa, prijevoza, uvoza i izvoza opojne droge heroin i kokain.

- Na osnovu odredbi člana 56. Krivičnog zakona BiH, optuženim Petru Bošnjaku i Mariu Bošnjaku  u izrečenu kaznu zatvora uračunava se vrijeme provedeno u pritvoru. Na osnovu člana 74. Krivičnog zakona BiH, optuženim Petru Bošnjaku i Mariu Bošnjaku izriče se mjera sigurnosti oduzimanja predmeta.

Na osnovu člana 188. stav 1. Zakona o krivičnom postupku BiH, optuženi Petar Bošnjak i Mario Bošnjak obavezuju se na naknadu troškova krivičnog postupka o čijoj će visini Sud odlučiti posebnim rješenjem, nakon pribavljanja potrebnih podatke - saopćeno je iz Suda BiH.

Protiv te presude nije dozvoljena žalba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Sud BiH - Potvrđena optužnica u predmetu Veljko Brajić i drugi

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Određen pritvor i mjere zabrane osumnjičenim u predmetu Amer Karić i drugi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana