Bosna i Hercegovina     | 14.04.2018. 11:04 |

Brčkalo: Porazno je da vlast u RS-u vodi brigu samo za svoje fotelje

FENA Dušica Stanojević

ISTOČNO SARAJEVO, 14. aprila (FENA) – Posljednji istupi predstavnika vladajućih stranaka pokazuju da oni RS posmatraju isključivo kao stranački plijen, što je porazno imajući u vidu ekonomske i pruge probleme u koje su uveli građane - upozorio je danas šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Miroslav Brčkalo.

- SNSD-DNS i SP samo pričaju o stranačkom procentru učešća u vlasti, foteljama i kvotama. Istovremeno nisu dali niti jedan prijedlog za rješevanje teške ekonomske situacije u RS-u - smatra Brčkalo.

O tome, kaže, govori i najnovija izjava predsjednika DNS-a Marka Pavića, kojem je bitnije pitanje "iz koje kvote će Nenad Stevandić potencijalno učestvovati u vlasti", nego stanje u RS-u, koje najbolje oslikava „rat“ u vezi s zvorničkom „Aluminom“, svađa povodom prodaje Rudnika željezne rude Ljubija, "javašluk" u "Šumama RS", dok su "Robne rezerve RS" već "sahranili".

- Vlast u RS kao svoj najveći uspjeh smatra tzv.restrukturiranje 'Željeznica RS-a', gdje su dobili 100 miliona KM na 30 godina da bi otpustili 1.000 radnika. Ako ovome dodamo i borbu za fotelje u 'Elektroprivredi RS-a', dobijemo lošu sliku ponašanja vlasti u RS, koje samo interesuje kome će šta pripasti, dok se nastavlja agonija u RS – naveo je on.

Podsjetivši da stranke aktulene vladajuće većine još uvijek nisu saopćile svoje kandidate za naredne izbore, on je dodao da je i iz toga jasno da vode borbu za fotelje, a ne za razvoj ekonomske situacije u RS i rješavanje životnih problema građana.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana