Servisne informacije     | 14.04.2018. 13:55 |

Pojačana frekvencija vozila na većini putnih pravaca u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. aprila (FENA) - Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na autoputu A-1, dionica Visoko-Sarajevo sjever (u blizini petlje “Podlugovi”),  saobraća se otežano-preticajnom trakom.  

Pojačana je frekvencija vozila na većini putnih pravaca u BiH. Zbog povećanog broja biciklista i motociklista na saobraćajnicama iz BIHAMK-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.  

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

Zbog aktivnih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnim putevima M-5 Mrkonjić Grad-Ključ i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka,  kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. 

Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz, a izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.  

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila u oba smjera, a na prelazak granice čeka se od 45 do 60 minuta. Na prijelazu Bosanski Brod na izlazu iz BiH čeka se oko 60 minuta. Na ostalim graničnom prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na GP Bosanski Novi - Dvor na Uni, zbog radova na mostu, danas do 16 sati obustavljen je saobraćaj, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo