Bosna i Hercegovina     | 14.04.2018. 15:03 |

Održan programski skup Asocijacije mladih SDA TK-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. aprila (FENA) - U Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli održan je Programski skup Asocijacije mladih SDA TK-a. Mladi iz Tuzlanskog kantona okupili su se kako bi poslali jasnu poruku da SDA ima mladost na koju može računati, ali i da mladima pripada daleko veći udio u odlučivanju kada je u pitanju BiH i uloga mladih u njoj, saopćeno je iz Asocijacije mladih SDA TK.

Gosti Programskog skupa bili su predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH Salko Zildžić,  zastupnik u Skupštini TK Muamer Zukić, te šef kabineta federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Nisvet Mujanović.

O ulozi mladih, a pogotovo ulozi žene u politici govorila je predsjednica Asocijacije mladih SDA Kalesija Sumeja Ramić, koja je istakla da tim KO AM SDA TK-a okuplja obrazovane, perspektivne i čestite mlade osobe koje su sa jedne strane prepoznale važnost države i državotvornost SDA, a sa druge snagu mladog čovjeka koji ne dopušta da ga politički procesi nose "poput nabujale rijeke sa obale na obalu", već aktivno djeluje na političke procese.

- Vodeći se riječima prvog predsjednika Alije Izetbegovića, moramo voditi računa o učešću žena u politici na način da se radi na stvaranju jednakih uslova u svim poslovima društva i države za obrazovane i aktivne osobe, bili oni muškarci ili žene - kazala je Ramić.

Predsjednik Asocijacije mladih SDA TK Midhat Čaušević istakao je da je SDA državotvorna stranka te da je u temelje nezavisnosti države Bosne i Hercegovine ugrađena ideja SDA, ideja Alije Izetbegovića.

- Mladi su pokazali da danas mogu preuzeti emanet koji su nam ostavili naši roditelji, braća, najdraži braneći Bosnu i Hercegovinu. SDA je put kojim će mladi hoditi, ali isto tako vrijeme je da to ovaj put kao nikad do sada pokažu i naši najodgovorniji. Nova snaga dolazi u SDA, nova snaga za nove izazove, jer naša prednost je u činjenici da imamo jasan cilj i iskrenu namjeru, a to je država Bosna i Hercegovina - istakao je, između ostalog Čaušević.

Skupu su se, pored nabrojanih obratili i Džanan Kušljugić, Abdel Đozić, Alija Mevkić, Muamer Zukić i predsjednik AM SDA BiH Salko Zildžić, saopćeno je.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta