Bosna i Hercegovina     | 15.04.2018. 18:16 |

Obilježena 26. godišnjica Armije RBiH u Tuzlanskom kantonu

FENA Saopćenje

BANOVIĆI, 15. aprila (FENA) - Okupljanjem bivših boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine ispred sportske dvorane, defileom kroz grad i Akademijom danas je u Banovićima obilježena 26. godišnjica od osnivanja Armije RBiH za Tuzlanski kanton.

Prigodan program organizirao je Savez demobiliziranih boraca Tuzlanskog kantona te Organizacija demobiliziranih boraca Općine Banovići.

U prisustvu građana, predstavnika boračke populacije te predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti TK-a položeni su vijenci i cvijeće na spomen obilježju palim borcima i šehidima u odbrambeno oslobodilačkom ratu 1992-1995. godina.

Predsjednik Koordinacije boraca Tuzlanskog kantona Fahrudin Hasanović podsjetio je na doprinos boraca, upozoravajući da su tada golobradi mladići, radnici, seljaci stali u odbranu časti i dostojanstva čovjeka i države.

Izrazio je očekivanje da zvaničnici neće dozvoliti da borci prava traže na ulicama, jer oni traže zakon koji će osigurati minimum prava demobiliziranim borcima za častan i dostojan život.

Na Akademiji pored Fahrudina Hasanovića prisutnima su se obratili i premijer Vlade TK Jakub Suljkanović, predsjednik Skupštine TK Senad Alić, ministar MUP-a TK Husein Topčagić i načelnik Općine Banovići Midhat Husić.

Nakon akademije uručene su i zahvalnice zaslužnim pojedincima i institucijama, a ove godine to su Vlada Tuzlanskog kantona, Rudnik mrkog uglja Banovići te Općina Banovići, saopćio je iz Saveza demobiliziranih boraca TK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Tuzlanski kanton - Svim osnovcima osigurani besplatni udžbenici

Bećirović: Bosna i Hercegovina je država budućnosti (VIDEO)

Lendo u Mostaru položio cvijeće i odao počast poginulim pripadnicima ARBiH (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo