Najave     | 16.04.2018. 10:21 |

Predstavljanje Vodiča za prevenciju i odgovor na poplave za MSP u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Okrugli sto "Da li su preduzeća u BiH otporna na poplave?" te predstavljanje Vodiča za prevenciju i odgovor na poplave za mala i srednja preduzeća u BiH bit će održan sutra u Zenici u organizaciji zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke, EU ProLocal.

Okruglom stolu će prisustvovati predstavnici kompanija u BiH koje su pogođene poplavama 2014. godine, korisnici grant sredstava iz programa EU ProLocal, eksperti koji su pružali podršku oporavku privatnog sektora nakon poplava 2014. godine i predstavnici Delegacije EU u BiH i EU ProLocal programa.

Cilj Vodiča je da pruži praktične preporuke mjera koje se mogu poduzeti za prevenciju i ublažavanje šteta izazvanih poplavama, a temelji se na analizi iskustava kompanija koje su pretrpjele štete 2014. godine.

Program EU ProLocal finansira Evropska unija u iznosu od devet miliona eura i Vlada Njemačke u iznosu od četiri miliona eura, a implementira GIZ, najavljeno je iz Njemačkog društva za međunarodnu suradnju GIZ.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Rijeka Tobol premašila 'opasan nivo' u južnom Uralu

U Sarajevu predstavljene bh. kompanije koje su implementirale Zelene poslovne modele

Stotine kuća i parcela poplavljeno u ruskoj oblasti Kurgan

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana