Bosna i Hercegovina     | 16.04.2018. 11:23 |

SDP: Ne dozvoliti uvođenje nacionalnog ključa u upravljanje državnim zatvorom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Socijaldemokratska partija BiH traži od Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, da ne dozvoli usvajanje predloženih izmjena Zakona o izvršenju krivičnih sankcija Bosne i Hercegovine, koje je pripremio Josip Grubeša, ministar pravde BiH. 

 Kako se navodi u saopćenju, predloženim izmjenama želi se uvesti pozicija upravnika i dva zamjenika u državnom zatvoru, umjesto trenutnog rješenja, prema kojem zatvor ima jednog upravnika. 

 - Ovakvim zakonskim izmjenama, parlamentarna većina, po ko zna koji put, pokazuje kako ih zanima samo gomilanje fotelja za stranačke poslušnike, te kontinuirana podjela svega u BiH po etničkim linijama, jer se predlaže da na ove tri pozicije moraju biti imenovani pripadnici iz različitih naroda. Umjesto što se bave uvođenjem nacionalnog ključa, čak i u upravljačke strukture državnog zatvora, bolje bi im bilo da javnosti objasne zašto ovaj objekat, u čiju izgradnju je utrošeno 80 miliona KM, još uvijek nije u funkciji, iako su sami najavljivali otvaranje prije više od pola godine - stoji u saopćenju SDP-a.

(FENA) F. F.

SDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP-a

Saopćenje za javnost SDP-a

Klub zastupnika SDPBiH uložio amandmane na budžet FBiH za pomoć povratnicima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'