Bosna i Hercegovina     | 17.04.2018. 13:58 |

Članovi delegacije PSBiH u i predstavnici PSNATO-a posjetili sjedište SIPA-e

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. aprila (FENA) - Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Nikola Lovrinović i član Delegacije Asim Sarajlić, zajedno s članovima Komiteta za odbranu i bezbjednost i Podkomiteta za odbrambene sposobnosti i budućnost bezbjednosti PSNATO-a koji borave u višednevnoj radnoj posjeti BiH, posjetili su danas sjedište Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Tokom sastanka, kome su prisustvovali ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić i njegov zamjenik Mijo Krešić, direktor SIPA-e Perica Stanić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić, direktor Granične policije Zoran Galić i direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić, razgovaralo se o aktuelnom stanju bezbjednosti u Bosni i Hercegovini i spremnosti policijskih agencija i Ministarstva bezbjednosti BiH da se koordinisano suprotstave aktuelnim bezbjednosnim izazovima.

Kako je saopćeno iz PSBiH, nakon razgovora u sjedištu SIPA-e, zvaničnici PSBiH i PSNATO-a obišli su Jedinicu za specijalnu podršku SIPA-e. Prezentovane su im mogućnosti i spremnost jedinice u izvršavanju zadataka i misije koju imaju, a izvedena je i pokazna vježba.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Promovirano deset policajaca SIPA-e

Na sjednici Nezavisnog odbora PSBiH o aktivnostima SIPA-e

U toku akcija SIPA-e u više bh. gradova, pretresi na više lokacija

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta