Servisne informacije     | 18.04.2018. 08:58 |

U BiH jutros oblačno s kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - U Bosni jutros je pretežno oblačno vrijeme s kišom, a u Hercegovini umjereno oblačno.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 3 stepena, Ivan-sedlo 9, Sokolac 10, Sarajevo 11, Bihać, Bugojno, Jajce i Zenica 12, Gradačac, Livno, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 13, Bijeljina, Brčko, Doboj, Grude, Prijedor i Stolac 14, Trebinje 15, Široki Brijeg 16, Neum 18 i Mostar 19.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 8 milibara je viši od normalnog i sporo raste. 

U Bosni danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U jutarnjim satima, ponegdje u centralnim i istočnim područjima nešto će biti više padavina. U Hercegovini bit će umjereno oblačno vrijeme, a mjestimično može pasti i malo kiše. Tokom dana doći će do postepenog prestanka padavina, najprije u zapadnim područjima, a do kraja dana i u ostalim djelovima.

Vjetar u Bosni bit će slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena.

U Sarajevu danas će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom. Tokom dana postepen prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura oko 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo