Ekonomija     | 18.04.2018. 12:47 |

Od sada multilateralne kompenzacije moguće na cijeloj teritoriji BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Bosna i Hercegovina je konačno dobila sistem multilateralnih kompenzacija www.kompex.ba koji besprijekorno funkcioniše na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

Kako ističu iz kompanije E-Business, www.kompex.ba je sistem za multilateralne kompenzacije, koji omogućava privrednicima da sada na cijeloj teritoriji BiH putem svojih potraživanja poravnaju svoje obaveze i prevaziđu negativne posljedice smanjenja likvidnosti bez napora, stresa i gubitka dragocjenog vremena. 

Jednostavnost, sigurnost i efikasnost je ono što odlikuje ovaj sistem, koji radi 24/7 i omogućava apsolutnu kontrolu pravnim osobama u pogledu unosa, mijenjanja i brisanja potraživanja.

- Godinama privrednici iz zemalja okruženja na raspolaganju imaju i ovaj instrument kojim mogu da na jednostavniji i brži način naplate svoja potraživanja i plate svoje obaveze, a od sada je to dostupno i u našoj zemlji - pojašnjava se u saopćenju.

Pristup www.kompex.ba sistemu je besplatan i dostupan svim privrednicima na cijeloj teritoriji BiH, i predstavlja jedinstvenu inovaciju na domaćem tržistu, dostupan online, radi u realnom vremenu i omogućava trenutno ažuriranje podataka u svakom momentu.

Privrednicima ova platforma otvara mogućnost da poboljšaju svoju likvidnost, očiste bilanse, povećaju svoju kreditnu sposobnost i riješe se nespornih i dospjelih potraživanja i obaveza koje opterećuju njihovo poslovanje, uz potpunu tajnost podataka koje unose u sistem.

www.kompex.ba je proizvod domaćih stručnjaka iz oblati informatike, ekonomije i računovodstva uz saradnju iskusnh privrednika iz BiH i inostranstva, saopćeno je iz kompanije E-Business.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo