Bosna i Hercegovina     | 18.04.2018. 14:27 |

Utvrđen program obilježavanja Dana Općine Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18.aprila (FENA) – Organizacioni odbor za obilježavanje Dana Općine Centar utvrdio je program aktivnosti i manifestacija koje se u ovoj općini tradicionalno održavaju u povodu 2. maja – Dana Općine Centar u znak sjećanja na herojsku odbranu Sarajeva od agresorskih napada toga ratne 1992. godine.

Predviđeno je da predstavnici Općine Centar i boračkih udruženja polože cvijeće kod spomen-obilježja, a bit će otvorena i izložba ratnih fotografija u galeriji ''Preporod''.

Također će biti održana i svečana sjednica Općinskog vijeća Centar na kojoj će biti uručena priznanja Općine ovogodišnjim dobitnicima i proglašen 'policajac godine', a nakon toga predstavnici Općine će uručiti simbolične novčane donacije socijalno ugroženim boračkim porodicama.

I ove godine će biti organizirana posjeta učenika završnih razreda 11 osnovnih škola s područja Centra ratnom tunelu ''Dobrinja-Butmir'', a Dan mladih Općine Centar - 8. maj će također biti obilježen ekološkim, obrazovnim i kulturnim manifestacijama koje će završiti koncertom grupe ''Zoster'' u Domu mladih na Skenderiji.  

Bit će upriličeni i prigodni kulturno-umjetnički i sportski programi, a između ostalog sarajevska rolerijada, Međunarodni oldtajmer susreti, sajam ljekobilja i sajam Urban management, izložbe, filmske projekcije, predavanja, radionice...

U Pionirskoj dolini će 5. maja biti organiziran Porodični i ekološki dan Općine Centar, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo