Ekonomija     | 18.04.2018. 19:34 |

Počela trodnevna konferencija 'Microsoft NetWork 8' (VIDEO)

FENA Hazim Aljović

NEUM, 18. aprila (FENA) - Najveća poslovno-tehnološka konferencija u Bosni i Hercegovini ''Microsoft NetWork 8'' počela je danas u Neumu, a okupila je, po riječima organizatora, više od 1.000 učesnika, pod sloganom ''Make IT cloud'' .

Direktor Microsofta BiH Omar Krivošija novinarima je kazao da je ove godine premašen prošlogodišnji broj od 900 učesnika, te da će učesnici i ove godine imati prilike slušati o cyber sigurnosti i digitalnoj transformaciji, s time da će fokus biti na inovativnim rješenjima.

-Da smo najveća poslovno-tehnološka konferencija u državi pokazuje i broj učesnika koji će na više od 90 predavanja u šest sesija imati priliku čuti o novitetima u oblasti informacionih tehnologija, o partnerskim rješenjima i o onome što Microsoft donosi u narednoj godini - istakao je Krivošija.

Naveo je da će tokom konferencije, do petka, kompanijama biti pokazano kako da budu inovativnije, kako da transformišu svoje procese i kako da rade na većoj angažiranosti prema krajnjim korisnicima svojih usluga.

Ranije je najavio da će predavač na ''Microsoft NetWork 8'' biti vodeći predavač kad je riječ o cyber sigurnosti Paul Januszkiewicz, osnivač kompanije CQURE.

Učesnici konferencije će ove godine imati priliku da slušaju predavanja vezana za moderno poslovno okruženje, digitalnu transformaciju, aplikacije i infrastrukturu, podatke i vještačku inteligenciju, odnosno edukacijska rješenja i studije slučaja, a tokom prvog konferencijskog dana mogli su prisustvovati i tematskim radionicama održanim u sklopu konferencije.

Pogledajte http://fena.ba/video/1668/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1691_IpYihIVMeKDOGqtJ7InrpXzsK4Aq?usp=sharing

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'