Bosna i Hercegovina     | 19.04.2018. 14:03 |

Vlada RS-a protiv mješovite specijalizirane jedinice u slučaju poplava

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 19.aprila (FENA) - Nisu ostvareni preduslovi za formiranje mješovite specijalizirane jedinice u bilo kojem obliku, saopćeno je danas iz Vlade Republike Srpske (RS) nakon razmatranja zaključka Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o realizaciji Programa pomoći za prevenciju, spremnost i odgovor na poplave u državama zapadnog Balkana i Turskoj - IPA FLOODS.

Entitetska vlada smatra da je zaključak Vijeća ministara BiH sa 135. sjednice održane 6.marta ove godine nesprovodiv, odnosno da bi njegova realizacija predstavljala prijenos nadležnosti s entiteta RS na nivo BiH.

Zadužena je Uprava civilne zaštite da o ovom zaključku Vlade RS-a informira Ministarstvo sigurnosti BiH i Vijeće ministara BiH.

Entitetska vlada je usvojila i Informaciju o izradi Projektnog zadatka za IPA 2016. te zadužila Ministarstvo prosvjete i kulture da učestvuje u izradi Projektnog zadataka uz poštovanje ustavno-pravne pozicije RS-a i uvažavanje principa i opredeljenja sadržanim u strateškim dokumentima tog bh. entiteta.

-Ministarstvo prosvjete i kulture će sve aktivnosti u vezi s izradom Nacrta projektnog zadatka obavljati isključivo u koordinaciji s Ministarstvom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, te uz puno poštovanje odredbi Odluke o ostvarivanju koordinacije republičkih organa uprave u sprovođenju aktivnosti u oblasti evropskih integracija i međunarodne saradnje - saopćeno je nakon sjednice iz Vlade RS-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH još uvijek traje, razmatra se sigurnosna situacija u FBiH

Nastavljena deseta redovna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta