Bosna i Hercegovina     | 19.04.2018. 15:40 |

Dodik: Nedopustiva politizacija 'slučaja Davida Dragičevića'

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 19. aprila (FENA) - Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik razgovarao je danas s Davorom Dragičevićem, ocem tragično preminulog Davida Dragičevića iz Banje Luke, te izrazio spremnost da u skladu sa svojim ustavnim ovlaštenjima pomogne toj porodici.

Jedan od zahtjeva Davora Dragičevića, a uvaženi su svi, bio je da se odredi novi operativni tim policije RS, koji će voditi istragu o okolnostima kako je stradao njegov sin, saopćeno je iz Kabineta predsjednika tog entiteta. 

Tokom razgovora je konstatovano da je “nedopustiva politizacija ovog slučaja, i da svi koji imaju skrivene namjere, a bave se ovim slučajem, stoje na putu rasvjetljavanja pune istine o tome kako je stradao David Dragičević”.

Beživotno tijelo 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića pronađeno je 24. marta na ušću Crkvine u Vrbas u Banjoj Luci, a policija je po prvim informacijama sumnjala u zadesnu smrt, što porodica ne prihvata i smatra da je ubijen.

Okupljanjem na gradskom trgu u Banjoj Luci i nekoliko stotina građana danima daje podršku porodici Dragičević u nastojanjima da se rasvijetli taj slučaj.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Beogradu danas susret Vučića i Dodika

Dodik dostavio Mandiću prijedlog sporazuma o specijalnim vezama

Konaković: Dodikove priče pale su u vodu, zabolio ga dolazak O'Briena

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!