Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 19.04.2018. 22:29 |

U Tuzli od posljedica srčanog udara preminuo dr. Adnan Delibegović

FENA

TUZLA, 19. aprila (FENA) – Od posljedica srčanog udara u Tuzli je danas u 55. godini preminuo ugledni liječnik dr. Adnan Delibegović, specijalista radijacijske onkologije u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla.

Donedavno je obnašao dužnost načelnika Klinike za  onkologiju i radiologiju, dok ga je smrt zatekla na dužnosti šefa Odsjeka za teleterapiju.

Dr. Delibegović bio je prvi direktor Centra za palijativnu njegu u bolnici Slavinovići, osnovanog 2003. godine uz njegov angažman i pomoć i podršku Humanitarne organizacije Sisters of the cross and passion iz Leedsa.

Vijest o smrti dr. Delibegovića šokirala je brojne zdravstvene radnike u Tuzli, ali i sve one koji su poznavali ovog vrsnog liječnika i humanistu.

Njegova iznenadna smrt težak je gubitak za Univerzitetsko klinički centar Tuzla, njegove radne kolege, rodbinu i prijatelje.

Vrijeme i mjesto sahrane dr. Adnana Delibegovića bit će objavljeni naknadno, rečeno je Feni.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Preminuo pjesnik, pisac i scenarist Abdulah Sidran

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta