Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 20.04.2018. 15:07 |

FERK održao redovitu sjednicu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. travnja (FENA) - Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) je na današnjoj redovitoj sjednici usvojila Mrežna pravila distribucije operatora distribucijskog sustava JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.

Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje FERK-a, spomenutim dokumentom posebno se propisuju: tehnički i drugi uvjeti za priključak korisnika na mrežu, za siguran pogon elektroenergetskog sustava radi pouzdane opskrbe kvalitetnom električnom energijom; postupci pri pogonu elektroenergetskog sustava u kriznim stanjima; tehnički i drugi uvjeti za međusobno povezivanje i djelovanje mreža; kao i kriterij za pristup mreži. Propisani su i minimalni kriteriji u pogledu ispunjenja tehničke sigurnosti za projektiranje i priključenje kupaca na distribucijsku mrežu, te za opremu izravno priključenih kupaca.

Postupajući po zakonskim odredbama JP 'Elektroprivreda HZHB' d.d. Mostar je dostavilo FERK-u  Izvješće o izradi krivulje opterećenja čiji su sastavni dio normalizirane krivulje opterećenja za krajnje kupce, zamjenske krivulje opterećenja za kategorije i grupe potrošnje, kao i rezultati analize krivulja opterećenja na koje FERK na današnjoj sjednici dao suglasnost.

U postupak javne rasprave upućeni su: Nacrt dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a podnositelja JP Elektroprivreda BiH d.d.-Sarajevo, ZD RU 'GRAČANICA' d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje, te dva nacrta  dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE podnositelja zahtjeva Solarna elektrana 'K-SOLAR', vl. Petar Kudić, iz Prozora-Rame i Solarna elektrana 'SOLAR-B', vl. Ante Barišić, iz Prozora-Rame.

Na redovitoj sjednici donesena su i dva rješenja po žalbama kupaca na akte koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo. Doneseno je i Rješenje o poduzimanju mjera nakon obavljenog nadgledanja Operatora za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana