Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 21.04.2018. 16:13 |

U Sarajevu održan Demo Day 2.0

FENA

SARAJEVO, 21. aprila (FENA) - Manifestacija Demo Day 2.0 u organizaciji Fondacije Mozaik danas je održana u Sarajevu gdje se okupilo 11 mladih poduzetnih timova iz cijele BiH kako bi u samo tri minute prezentirali svoju društveno odgovornu ideju za biznis.

Svi timovi su uspjeli ubijediti investicionu komisiju da su njihove ideje spremne za tržište, tako da je svih 11 timova dobilo investiciju u iznosu do 15.000 KM za registraciju i pokretanje biznisa, kao i dodatnu mentorsku podršku od 20.000 KM.

Direktor Mozaikovog Inkubatora društvenih biznisa Vladimir Marić, naglasio je da je današnji događaj i za Inkubator posebno važan.

- Kroz njihovu spremnost za dalji razvoj biznisa najbolje se vide i rezultati našeg rada - konstantne profesionalne mentorske podrške koju im pružamo u Inkubatoru. Vjerujem da nudimo najbolji sistem besplatne podrške u BiH, ako ne i u regionu, za one koji pokreću društveni biznis, a nisu sigurni kako ideju sprovesti u djelo - dodao je Marić. 

Publika je, osim prilike da svjedoče investiranju u ideje mladih, glasala za najbolju ideju iz njihove perspektive - izabrali su tim: Autoservis "As" iz Kladnja. Ostalih deset timova koji su dobili sredstva su: Urbani krovovi iz Banje Luke, Zorya iz Sarajeva, Greens iz Sarajeva, Full marketing iz Travnika, Vortex Travel iz Mostara, Axis iz Tešnja, Igraonica Bubamara iz Vlasenice, Eko Boss iz Zvornika, Eko s juga iz Mostara i Soft Hugs aromatični jastuci iz Breze, saopćeno je iz Fondacije Mozaik.

Za investicije i mentorsku podršku osiguran je fond od oko 400.000KM.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vještine, poslovi i liderke budućnosti - Transformacija tržišta rada u BiH

Medijska promocija mikrobiznisa i projekata mladih u sklopu projekta Omladinske banke

Kroz program Omladinska banka u Goraždu realizovano 14 projekata i dva mikrobiznisa

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana