Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 23.04.2018. 12:33 |

Potpisan ugovor za sanaciju puta Nemila-Bistričak oštećenog u poplavama

FENA

ZENICA, 23. aprila (FENA) - Vlada Zeničko-dobojskog kantona danas je potpisala ugovor o sanaciji regionalnog puta Nemila - Bistričak i uređenju korita rijeke Bistričak, koji su teško oštećeni u poplavama 2014. godine.

Radi se o dijelu puta i korita rijeke dužine oko 800 metara, koji su imali teška oštećenja i koji su do sada samo privremeno sanirani.

-Na ovom mjestu su teško oštećeni put i korito rijeke, a nastalo je i veliko klizište koje bi moglo da ugrozi komunikaciju na ovom području na duže vrijeme. Projekt je složen s obzirom da se mora finansirati iz više izvora, jer da se ne sanira dio riječnog korita, sa hiljada kubika zemlje, bila bi u opasnosti cesta - kazao nam je direktor Direkcije za ceste ZDK-a Refik Zeković.

Ukupna vrijednost radova na sanaciji ovog puta iznosi 501.694 KM, dok je za uređenje korita rijeke Bistričak osigurana sredstva u iznosu 467.065 KM. Planirane radove izvoditi će preduzeće "Almy transport“, a predviđeni rok za završetak svih radova je šest mjeseci.

-Raditi ćemo paralelno na regulaciji riječnog korita i proširenje ceste, koji iziskuju miniranje s postavljanjem dvostruke asfaltne podloge širine šest metara i postavljanje zaštine zbog obrušavanja zemlje i kamenja - kaže direktor "Almy Transporta" Jasmin Kalabić.

Sredstva je objezbjedila Vlada Zeničko-dobojskog kantona iz planiranog budžeta Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, a sanacijom ovog puta riješiti će se mnogi problemi u prometu za desetak hiljada stanovnika ovog kraja.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta