Kultura     | 23.04.2018. 14:57 |

Art Rabic najbolji izdavač, Bajka o gavranu Gaku najbolja dječija knjiga (VIDEO)

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Dodjelom sajamskih nagrada u pet kategorija danas je u Sarajevu završen 30. Sajam knjiga.

Odlukom žirija za najboljeg izdavača godine proglašen je Art Rabic d.o.o. Sarajevo, a za najbolji izdavački poduhvat nagrađen je "Malik Books" d.o.o. za izdavačku produkciju 2017/2018. i IP "Albatros plus" d.o.o. za istoriju kineske civilizacije I-IV tom (rad grupe autora).

Dobitnik nagrade za najbolji dizajn je Belmin Bečić za dizajniranje rukopisa nagrađenih na konkursu Fondacije za izdavaštvo u izdanju "Dobra knjiga" d.o.o Sarajevo, a nagrada za najbolju dječiju knjigu dodijeljena je za knjigu "Bajka o gavranu Gaku" autora Muhidina Šarića u izdanju IK "Bosanska riječ" Tuzla.

Nagradu za najbolju promociju djela na sajmu dobila je Monografija Irfan Handukić "Opus slikarstva 1971. - 1997. - Opus grafike 1982.-2017.". 

Odlukom direktora KJKP Centar "Skenderija" - Sarajevskog sajma specijalno sajamsko priznanje dodijeljeno je za 25 godina postojanja i rada IK "Bosanska riječ" Tuzla, 20 godina postojanja i rada "Naklada Begen" d.o.o. Sarajevo i 20 godina postojanja i rada IKD "University Press Sarajevo".

Za inovativnu prezentaciju na sajmu priznanje je dobio "Imtec" d.o.o, dok je Ambasada Kraljevine Saudijske Arabije  - Kulturni centar "Kralj Fahd" nagrađen za najbolje uređen štand.     

Menadžerica projekta "Sajam knjiga 2018." Amira Bojčić podsjetila je u izjavi novinarima da je 30. Sajam zatvoren na Svjetski dan knjige i autorskih prava, a sajamske nagrade i priznanje dodjeljuje organizator Centar Skenderija i partnerska kuća TKD Šahinpašić.     

Na ovogodišnjem sajmu bilo je 160 izlagača iz 18 država, a kako je najavljeno naredni sajam knjige i 15. Bijenale knjige bit će održan od 17. do 22. aprila 2019. godine.

Pogledajte  http://www.fena.ba/video/1681

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1Zo0ZGVtn4SP4rzv7ss3oWC5MrFamgGA-?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

FMON pokrovitelj sarajevskog Sajma knjiga, predstavlja i svoju izdavačku djelatnost

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

NATO Štab Sarajevo dodijelio nagrade u čast heroja iz cijele BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'