Ekonomija     | 23.04.2018. 14:44 |

Sajam knjiga - IMTEC predstavio najnoviji SMART kapp uređaj

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Informatička kompanija IMTEC d.o.o. je na 30. Sarajevskom sajmu knjiga premijerno predstavila najnoviji SMART kapp uređaj koji na revolucionaran način pomjera granice u edukaciji i kreativnim poslovnim komunikacijama.

Ovo je svojevrsna elektronska piši – briši tabla koja ima mogućnost dijeljenja sadržaja sa do 250 osoba, sa bilo koje lokacije i bilo kojeg pretraživača.

Osnivač i vlasnik kompanije IMTEC Selmir Vrabac je na konferenciji „Znanje je moć, a nove tehnologije su tu da nam pomognu“ rekao da SMART kapp uređajem žele napraviti transfer znanja partnerima, primarno iz sektora obrazovanja, ali su dio vremena i asortimana posvetili i poslovnim korisnicima.

- Inovativnim nastupom smo nastojali da privučemo pažnju naše djece i omladine, ali i nastavnog osoblja. Želimo da tehnologiju učinimo bliskom, njenu primjenu jednostavnom, da učenik postane aktivni sudionik procesa učenja kroz interaktivnost  koju omogućava tehnologija - rekao je Vrabac.

 IMTEC je, kako je rečeno,  ekskluzivni  zastupnik za BiH tehnoloških  kompanija Smart, NEC, Sharp i Bit Defender.

Predstavnici kompanija NEC i Smart, Zoran Crnoseljanski i Aleš Celcar su kazali da  tehnologija u obrazovnom procesu ne podrazumijeva samo obrazovanje u osnovnoj i srednjoj školi.

Po njihovim riječima, postoji i razmjena informacija između inženjera, u internim obukma u firmi, između saradnika u administraciji, u poslovnom procesu, procesu odlučivanja,  u konferencijskoj sali, kada više ljudi učestvuje u procesu, a to sve mora biti brzo digitalizirano da bi ostao trag.

- Današnji svijet u potpunosti postaje digitalan i mi to moramo ispratiti ili nas neće biti. IMTEC u ovom trenutku ulaže velike napore, sredstva, ljudske resurse da u BiH pruži ono što je najbolje na tržištu – kazao je Crnoseljanski.

Od uređaja na sajmu je predstavljen i SMART touch displej 6065 – 65“, SMART SB480 – 77“, NEC E425 – 42“ HD, te NEC projektor PA522U.

„IMTEC“ d.o.o. je dobio i nagradu za inovativnu prezentaciju na sajmu.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo