Bosna i Hercegovina     | 23.04.2018. 16:46 |

Koordinacija boračkih udruženja podržala zakon o demobilisanim borcima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - U sjedištu Vlade Federacije BiH predstavnici koordinacija boračkih udruženja koja njeguju tradicije ARBiH i HVO i Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata razgovarali su o usvajanju zakona o demobilisanim borcima i uredbe o pravu na osnovno osiguranje.

Uvažavajući zahtjeve i potrebe demobilisanih boraca, koordinacije boračkih udruženja su u potpunosti dale podršku usvajanju tih propisa, te su Vladi Federacije BiH uputili zahtjev da što prije provede procedure iz svoje nadležnosti.

Uz podršku usvajanju zakona o demobilisanim borcima, predsjednik Udruge razvojačenih branitelja Nikica Tomić je istakao da je njegovo usvajanje najveći interes te kategorije branitelja.

Predsjednik Saveza boraca Federacije BiH Sabahudin Ramić je naglasio da podržava Uredbu o pravu na osnovno osiguranje, uz neke manje izmjene i da je od velikog značaja za sve bivše pripadnike Oružanih snaga RBiH, koji su u stanju potrebe, saopćeno je iz resornog ministarstva.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Donji dom španskog parlamenta usvojio sporni zakon o amnestiji za katalonsle separatiste

Grčka usvojila zakon o stranim univerzitetima, spriječeni protesti studenata

Predstavnički dom Parlamenta FBiH - Parlamentarni odbor podržao izmjene Zakona o kontroli cijena

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo