Bosna i Hercegovina     | 24.04.2018. 14:47 |

Stranka penzionera-Matvijenko doprinosi produbljivanju krize, a ne stabilnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - Stranka penzionera/umirovljenika Bosne i Hercegovine smatra da je predsjedavajuća Gornjeg doma ruskog Parlamenta Valentina Matvijenko, izjavom o karakteru posljednjeg rata vođenog u Bosni i Hercegovini, doprinijela produbljivanju krize umjesto gradnji stabilnosti u BiH.

- Rusija je imala uvijek dobre diplomate, a Vi ste, gospođo Matvijenko, kao visoka dužnosnica pristali svjesno ili uz možda preporuku i asistenciju nekih ambicioznih sljedbenika duha palanačke filozofije, izgovoriti onu ocjenu o karakteru rata, što je duhu Bosne strano i neprihvatljivo. Time ste potpuno nediplomatski, ali zato ohrabrujuće za destruktivne politike, doprinijeli produbljivanju krize u BiH, umjesto gradnji stabilnosti i otklanjanju tenzija straha i neizvjesnosti - saopćeno je  iz ove stranke. 

Znajući, kao što zna i Matvijenko, ko je projektovao agresiju na BiH, ali za razliku od njenih namjera i politike prema BiH, Stranka penzionera/umirovljenika BiH poručuje da je odlučno i nepokolebljivo programski opredijeljena za politiku čija je temeljna odrednica zalaganje za BiH kao suverenu, socijalnu i pravnu državu s parlamentarnom demokratijom, s težištem usmjerenim na trajno širenje socijalnih, ekonomskih i svih savremeno primjenjivih i neophodno potrebnih političkih sloboda i ljudskih prava te gradnju dobrosusjedskih odnosa.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ambasada Rusije u BiH - Pozivamo strane u BiH da pokažu mudrost, strpljenje, kompromisni pristup

Ambasada Rusije u BiH - Christian Schmidt nije legitiman visoki predstavnik u BiH

Guterres: Svijetu je potreban kompromis

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta