Ekonomija     | 25.04.2018. 10:27 |

Izetbegović na SBF-u: U BiH zaposlenost povećana za 50.000 osoba

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 25. aprila (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas tokom obraćanja učesnicima i gostima Sarajevo Business Foruma da je broj zaposlenih u BiH u posljednje tri godine povećan za 50.000, te da je nezaposlenost u stalnom padu.

Dodao je da je zahvaljujući pokrenutim reformama BDP u porastu, kao i da BiH bilježi rast izvoza i smanjenje javne potrošnje.

- Svi važni fondovi su stabilni i državni nivo i Federacija BiH mogu funkcionisati bez zaduživanja kod MMF-a - istakao je Izetbegović. 

Naveo je da je BiH veoma bogata vodom za flaširanje i proizvodnju energije, ugljem, šumama, jakim vjetrovima i brojnim vrstama ruda, a posjeduje i značajna nalazišta nafte koja vrijedi dodatno istražiti i pripremiti za eksploataciju.

Također, Izetbegović je rekao da BiH, između ostaloga,  nudi i dugu industrijsku tradiciju, obrazovanu i disciplinovanu radnu snagu, stabilnu valutu vezanu za euro, prava stranih ulagača izjednačena s domaćim. 

- Imajući u vidu sve navedeno, želim poručiti da je sada vrijeme za ulagače da dođu u Bosnu i Hercegovinu jer napori koji se sada čine bi u skorijoj budućnosti mogli da se isplate višestruko - naglasio je Izetbegović.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Otvorena online registracija za 13. Sarajevo Business Forum

BBI Banka najavila 13. 'Sarajevo Business Forum' diplomatskom koru u BiH

Izetbegović telefonski razgovarao sa Erdoganom

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!