Sport     | 25.04.2018. 19:58 |

Mohamed Salah u lovu na rekorde Rusha i Shearera

FENA Internet

LIVERPOOL, 25. aprila (FENA) - Postigavši dva gola u Liverpoolovoj pobjedi 5:2 protiv Rome, egipatski napadač Mohamed Salah je stigao do brojke od 43 gola ove sezone u svim natjecanjima, prenosi Hina. 

Salahu nedostaju još četiri gola kako bi izjednačio klupski rekord kojeg drži Ian Rush koji je u sezoni 1983./1984. postigao 47 golova, a još pet kako bi postao novi rekorder Redsa.

- Bilo bi sjajno kada bi Salah oborio moj rekord pobjedničkim golom u finalu Lige prvaka - kazao je Rush, koji je s 346 golova najbolji strijelac Liverpoola u povijesti.

Salah je 31 gol zabio u prvenstvu, 10 u Ligi prvaka, jedan u kvalifikacijama Lige prvaka, a jedan u FA kupu i to u 47 nastupa, a Liverpool do kraja sezone očekuju još tri ligaška ogleda (Stoke City, Chelsea, Brighton,) uzvratni susret protiv Rome, a vrlo vjerojatno i finale Lige prvaka.

Sjajni Egipćanin već je oborio nekoliko rekorda. Zabio je najviše golova u jednoj sezoni Lige prvaka (10) u povijesti Liverpoola. Postao je najefikasniji afrički nogometaš u jednoj sezoni u Premiershipu (31 gol), postao je igrač s najviše golova (43) u premijernoj sezoni u dresu Redsa, a zabio je najviše golova lijevom nogom (24) u jednoj sezoni u engleskom prvenstvu.

Upisao se među strijelce u 23 utakmice engleskog prvenstva što je za dvije utakmice više od dosadašnjih rekordera Cristiana Ronalda i Robina van Persiea. Postao je i prvi igrač koji je u jednoj sezoni tri puta dobio nagradu za Nogometaša mjeseca.

Još jedan gol mu nedostaje kako bi postao rekorder po broju golova u engleskom prvenstvu u sezoni s 38 kola. Sada dijeli rekord s Alanom Shearerom (1995.-1996.), Cristianom Ronaldom (2007.-2008.) i Luisom Suarezom (2013.-2014.) koji su također zabili po 31 gol.

Još uvijek može postati i rekorder po broju golova u jednoj sezoni u povijesti engleskog prvenstva. Sada su na vrhu Andy Cole (1993.-1994.) i Alan Shearer (1994-95) koji su postigli po 34 gola, ali u sezonama koje su imale 42 utakmice.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Velež osudio nasilje i kritizirao mostarskog gradonačelnika

U 26. kolu WWin lige strijelci najraspoloženiji u Tuzli, najveća posjeta na Grbavici

Zrinjski kritizirao medije: Frapantna razina neprofesionalnosti

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana