Bosna i Hercegovina     | 26.04.2018. 12:47 |

Rektor Tomić primio članove Sveučilišnog karate kluba 'Neretva' Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26. travnja (FENA) - Menadžment Sveučilišta u Mostaru na čelu s rektorom Zoranom Tomićem primio je državne prvake, članove Sveučilišnog karate kluba (SKK) "Neretva" Mostar, koji su na seniorskom državnom prvenstvu osvojili šest zlatnih i jednu brončanu medalju.

 Uz čestitke, rektor Tomić je naglasio kako će Sveučilište nastaviti podupirati karate klub, ali i sve sportove jer su sportaši jedni od najboljih ambasadora Sveučilišta u svijetu.

 Osvojivši šest od ukupno deset mogućih zlatnih medalja u borbama (po pet ženskih i muških kategorija) SKK "Neretva" je postigla svoj najveći uspjeh na seniorskim državnim prvenstvima do sada, a nevjerojatnim se čini podatak da su od pet ženskih kategorija osvojili pet zlata ne prepustivši ostatku BiH ništa, priopćeno je iz Sveučilišta u Mostaru.

 Zlatne medalje osvojili su Katarina Sušac, Iva Klepić, Delfina Tadić, Ivona Ćavar, Matea Noah Medić i Veselko Brkić. Brončanu medalju osvojila je Anđela Soldo. Iva Klepić i Ivona Ćavar obranile su prošlogodišnje titule prvaka dok su mlade nade Katarina Sušac i Matea Noah Medić, koje su tek postale punoljetne na svom prvom seniorskom prvenstvu osvojile zlatne medalje.

 To je prvenstvo obilježio i povratak Delfine Tadić koja je nakon dvije godine odsustva i dvije teške operacije koljena ponovo nakon oporavka osvojila titulu seniorske prvakinje naslijedivši Mariju Sušac, prošlogodišnju prvakinju, koja se oprostila od aktivnog natjecanja.

 Natjecatelje su izvrsno pripremili Miroslav Klepić i Damir Zadro, a uz njih natjecatelje je također kao trener vodio i prof.dr.sc. Zdenko Klepić koji je kao Predsjednik Karate saveza BiH i službeno otvorio državno prvenstvo.

 "Ponosni smo na ovakve rezultate i zahvaljujemo svima koji su uz nas na bilo koji način te se nadamo i medalji za BiH na predstojećem europskom prvenstvu. Čestitke također svim osvajačima medalja, njihovim trenerima i klubovima kao i ostalim sudionicima i zahvala jer bez izvrsne konkurencije nema niti dobrih rezultata. Također zahvala sucima na izvrsno obavljenom poslu kao i tehničkom organizatoru UKK Bosna iz Sarajeva i dr.sc. Suadu Ćupini, sarajevskom Mostarcu koji je bio izvrstan domaćin", poručili su iz SKK "Neretva" Mostar.

 Ivan Klepić koji zbog bolesti nije nastupio na državnom prvenstvu ima osiguran plasman na Europsko prvenstvo kao najuspješniji iz BiH u svojoj kategoriji + 84 kg po svjetskoj rang listi, kao i Ivona Ćavar, Meris Muhović i Mirnesa Bektaš, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Prof.dr. Tomić: Sveučilište spremno dočekalo kibernetičke napade 

Čović i Tomić izabrani za redovite članove Europske akademije znanosti

Smotra mostarskoga sveučilišta za Srednjobosansku županiju

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana