Bosna i Hercegovina     | 27.04.2018. 11:22 |

Ćuskić: Hapšenje Dudakovića pokušaj izjednačavanja krivice za zločine u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. aprila (FENA) - Udruženje građana Bosanske krajine oglasilo se danas saopćenjem za javnost povodom hapšenja generala Atifa Dudakovića, bivšeg komandanta 5. Korpusa ARBiH, u kojem se, između ostalog, navodi "da se radi o vrhuncu pokušaja izjednačavanja krivice i odgovornosti za zločine počinjene u BiH".

- Ovo je vrhunac jednog pokušaja izjednačavanja krivice i odgovornosti za počinjene ratne zločine u BiH. S obzirom na to da sam i bio sudionik završnih operacija u Krajini, mogu jedino kazati da je on bio veliki ratnik, častan borac iznad svega. Uopće ne sumnjam da će u predstojećem procesu dokazati svoju nevinost. Lično mi je žao zbog svega što se dešava. Teško preživljavam što se jedna ljudska, plemenita borba pokušava i kvalificira na ovakav način i da komandant doživljava takvu sudbinu - navodi Fikret Ćuskić, predsjednik Udruženja građana Bosanske krajine.

Istovremeno, dodaje da je Dudaković bio najveći simbol te borbe.

- To je cijena koju plaća. Na nama je da učinimo sve da mu pomognemo u dokazivanju njegove nevinosti. Pred njim je sigurno teška ljudska, psihološka i politička borba. Mi, pripadnici Armije RBiH, ponosni smo na njega. Vjerujem u pravni sistem i da će general svoju nevinost dokazati pred nadležnim sudovima u BiH - kazao je Ćuskić, saopćeno je iz Udruženja građana Bosanske krajine.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bećirović: Insistirati na međudržavnim odnosima, a ne na monoetničkim saborima

Ustavni sud FBiH u junu 2022. pokrenuo postupak popune suda, do danas nije izvršeno imenovanje

TIBiH - Zakon o sprečavanju sukoba interesa važan mehanizam prevencije korupcije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu