Bosna i Hercegovina     | 27.04.2018. 13:36 |

Koordinacioni odbor boračkih organizacija KS osudio hapšenje Dudakovića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27.aprila (FENA) - Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo se pridružuje svim borcima i građanima države Bosne i Hercegovine koji su osudili neprimjeren način hapšenja pripadnika 5. Korpusa i komandanta generala Atifa Dudakovića.

U saopćenju se navodi da su protiv spektakularnih hapšenja, kako kažu, 'naših saboraca, sugrađana  putem policijskih snaga s maskama (fantomkama) na glavi i pod punim naoružanjem'.

- Ovakvim postupcima se uznemiravaju građani države Bosne i Hercegovine i ponižavaju borci koji su časno i pošteno stali u odbranu od agresije. S obzirom da se radi uglavnom o ljudima legalistima koji poštuju zakone ove zemlje samim tim i pravosudne institucije Bosne i Hercegovine, smatramo da je bilo dovoljno poslati poziv za sve eventualne nejasne detalje u predmetima koje obrađuju nadležni pravosudni organi - saopćeno je. 

Istaču da su u potpunosti opredijeljeni za procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

- Čvrsto vjerujemo u nevinost našeg generala Atifa Dudakovića i njegovih saboraca, te poručujemo svima da ćemo učiniti sve da dokažemo da je ovo farsa i pokušaj izjednačavanja agresora i branilaca - navodi se u saopćenju.

Smatraju da 'neki nevidljivi centri moći žele trajno da falsifikuju svijetlu i časnu borbu svih patriota Bosne Hercegovine'.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zuko: Da se djeca s invaliditetom u školi osjećaju ravnopravnima

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu