Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 27.04.2018. 13:29 |

Federalno ministarstvo objavilo programa za grant sredstva u ovoj godini

FENA

ZENICA, 27. aprila (FENA) - Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, u saradnji sa zeničkom Razvojnom agencijom Zeda, nakon što je objavilo javni poziv za odabir korisnika grant sredstava u 2018. godini, danas je u Zenici organiziralo prezentaciju programa na kojoj su privrednicima pojašnjeni javni poziv, uslovi, mogućnost učešća i dosadašnja iskustva.

Riječ je o godišnjem javnom pozivu namijenjenom obrtnicima i zanatlijama, pravnim subjektima i onima koji su tek pokrenuli biznis.

Sredstva u pojedinačnom iznosu od pet do šest hiljada maraka svi obrtnici i zanatlije mogu dobiti za tehničko-tehnološko opremanje preduzeća, za nova radna mjesta ili promotivne aktivnosti. Drugi pravni subjekti mogu aplicirati za značajno veća grant sredstva pod uvjetom da ulože isti iznos sredstava.

Poziv za učešće je otvoren do 18. maja, a svi zainteresovani privrednici mnogu podnijeti aplikacije za nekoliko kategorija, kao što je unapređenje poduzetničkih zona, poticaj inovatorima, unapređenje institucijske poduzetničke infrastrukture, zatim poticaji udruženjima, komorama i obrazovnim institucijama, poticaji opstanku starih i tradicionalih zanata, razvoju vezanih i posebnih obrta, novoosnovanim subjektima malih i srednjih preduzeća i za jačanje konkurentnosti ovih preduzeća.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Općina Prozor-Rama objavila javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih

Ministarstvo privrede BPK Goražde podržava rekonstrukciju bazena u Vitkovićima

Delić: Krajem februara javni poziv da se osobe sa invaliditetom zaposle na slobodnom tržištu rada

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'