Bosna i Hercegovina     | 28.04.2018. 13:55 |

PDA - Hapšenje generala agresija antibosanskih centara moći

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. aprila (FENA) - Pokret demokratske akcije BiH (PDA) ocjenjuje da hapšenje generala Armije RBiH Atifa Dudakovića predstavlja kulminaciju političke agresije antibosanskih centara moći, koji već decenijama nastoje relativizirati ratne zločine koje su počinili agresori na Bosnu i Hercegovinu.

- Fama oko navodnih zločina Dudakovića i 5. Korpusa Armije RBiH je očito nastojanje da se u kampanji za predstojeće izbore ojačaju pozicije antibosanskih političkih krugova, kao što je to SNSD Milorada Dodika, koji se već godinama na vlasti održava izmišljanjem opasnosti od mudžahedina u BiH i lažima o zločinima Armije RBiH. Također, hapšenje ide na ruku i velikohrvatskoj antibosanskoj političkoj opciji, kojoj izmišljanje zločina bosanskoj armiji pomaže da uveliko relativizira ratnu ulogu Hrvatske i HV-a, pa samim tim i ulogu Vojske RS - navode iz PDA.

Uvjereni su da do teatralnog i neosnovanog hapšenja i sramoćenja generala Dudakovića i drugih heroja Bosne nikada ne bi došlo, da su se "tzv. probosanske političke stranke za ovih poslijeratnih godina odlučnije suprotstavile dominaciji i kontroli koju nad najvišim državnim službama, u službi razbijanja Bosne i uz prećutni pristanak pojedinih bošnjačkih političara, vode kadrovi velikosrpskih i velikohrvatskih nacionalističkih opcija".

- Vjerujemo da pravosudni sistem treba kazniti svaki zločin, ali predizborna hapšenja koja bez sumnje idu na ruku pojedinim politikama - bacaju ozbiljnu sumnju na motive kojima se u konkretnom slučaju vodi takvo pravosuđe. Ipak, ubijeđeni smo da je poštenje, vojničku i ljudsku čast generala Dudakovića moguće dokazati na svakom sudu, i da će Dudaković u tome i uspjeti - saopćeno je iz Press službe PDA BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDA

Saopćenje za javnost PDA

Saopćenje za javnost Pokret demokratske akcije Banovići

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!