Bosna i Hercegovina     | 29.04.2018. 10:23 |

Novalić čestitao Međunarodni praznik rada

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. aprila (FENA) - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je čestitku u povodu  1. maja - Međunarodnog praznika rada.

- Uz iskrene čestitke, želim vam da ovaj praznik svih radnika svijeta provedete u tradicionalnom svečarskom ozračju optimizma, radosti, mira i razumijevanja, sa svojim najbližim, prijateljima, kolegama, komšijama i svim ljudima dobre volje. Ovo je prilika da se prisjetimo pošlosti radničkog pokreta koji je kroz stoljeća uspio da se izbori za svoja prava koja mu i pripadaju - naveo je Novalić.

Istakao je da radnici u Federaciji BiH ovih dana nastavljaju s potpisivanjem granskih kolektivnih ugovora koji im garantiraju neotuđiva prava, s novom nadom i optimizmom da će pozitivni ekonomski trendovi, koji su, kako je rekao, više nego očiti, biti nastavljeni.

Podsjetio je da je Vlada FBiH pokrenula reforme s ciljem podsticanja ekonomije, što se odrazilo na stabilniji privredni razvoj i otvaranje novih radnih mjesta, zbog čega su ostvarene značajne stope ekonomskog rasta.

- To su dobri razlozi da u budućnost gledamo s više nade i optimizma i želim vam da i ovaj praznik provedete u tom duhu i ozračju - naglašeno je u prvomajskoj čestitki federalnog premijera, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.                   

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Ambasada BiH u Sloveniji nije primila zahtjev za pomoć u vezi zapaljenog autobusa

Međunarodni praznik rada obilježen u Mostaru

Prvosvibanjska promenada Hrvatske glazbe Mostar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo