Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 29.04.2018. 10:59 |

Pompeo stigao u Saudijsku Arabiju, sankcije Iranu glavna tema

FENA Internet

RIJAD, 29. aprila (FENA) – Novi američki državni sekretar Mike Pompeo stigao je u Saudijsku Arabiju u posjetu tokom koje će se zalagati za dodatne sankcije Iranu, prenosi Reuters. Posjeta Rijadu, Jerusalemu i Amanu, samo dva dana nakon što je njegovo imenovanje potvrđeno, dolazi u vrijeme kada predsjednik SAD Donald Trump treba odlučiti da li će se pridržavati međunarodnog ugovora sa Iranom, koji evropske sile i dalje podržavaju.

- Pozivamo države širom svijeta da sankcioniraju pojedince i organizacije koje su povezane sa iranskim programom pravljenja projektila. O tome smo razgovarali i sa Evropljanima - rekao je Brian Hook, viši savjetnik državnog sekretara.

Prema njegovim riječima, balistički projektili koje Hothi iz Jemena šalju ka Saudijskoj Arabiji su isporučeni iz Teheran.

- Iranski projektili produžavaju patnju u cijeloj regiji i prijetnja su našoj sigurnost i ekonomskim interesima, posebno Saudijskoj Arabiji i Izraelu – rekao je.

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Papa Franjo u septembru na azijskoj turneji

Republikanci pozivaju na glasanje o pomoći Ukrajini nakon upozorenja o 'ruskoj propagandi'

Blinken doputovao u Istanbul

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu