Bosna i Hercegovina     | 29.04.2018. 14:22 |

Udruženje "Mladi muslimani" osuđuje hapšenje generala Dudakovića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29.aprila (FENA) – Iako podržava rad Suda i Tužilaštva BiH, kao važnih državnih institucija BiH, Udruženje ''Mladi muslimani'' oštro osuđuje pokušaje pojedinaca unutar ovih institucija da izjednače sve strane iz perioda agresije na Bosnu i Hercegovinu i da promijene karakter rata što je jedan od ciljeva agresorske politike nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma.

U saopćenju ističu da je cilj agresora umanjiti značaj, veličinu, herojski otpor i snagu za oslobađanje svojih teritoriju koju je pokazao 5.korpus i general Dudaković na njegovom čelu.

- Optužiti generala Dudakovića znači optužiti 5.korpus i time uticati na ugled i značaj cjelokupne Armije Republike Bosne i Hercegovine – stoji u saopćenju Upravnog odbora Udruženja ''Mladi muslimani'' i dodaje se da očekuju pravedan proces, a u njegov rezultat ne sumnjaju.

Atif Dudaković je, ističe se u saopćenju, general Armije Republike Bosne i Hercegovine. Armija nije činila sistematske, planirane, svjesne i namjerne zločine, već je bila ponos Bosne i Bošnjaka.

U saopćenju navode da su agresiju na tom području činile vojska samozvane „Republike Srpske'', vojska tadašnje SR Jugoslavije, paravojne jedinice iz Srbije koje su bile pod direktnom komandom Vojske SR Jugoslavije ili obavještajnih službi, Hrvatska vojska i HVO u određenim periodima i na razne načine od direktnih akcija do podrške drugim agresorima, i na koncu tzv vojska ''autonomne pokrajine zapadna Bosna''.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Kasumagić potpisao pristupnicu Mladim Muslimanima staru 77 godina (VIDEO)

Potvrđena optužnica protiv Atifa Dudakovića i ostalih

Dan Kudsa - Iz Sarajeva poruke podrške palestinskom narodu

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije