Bosna i Hercegovina     | 29.04.2018. 16:07 |

Mikulić: Presude Stočanima su proizvod pristranosti cjelokupnog sustava

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. travnja (FENA) –  Komentirajući presude izrečene trojici mladih Stočana zbog navodnog počinjenja kaznenih djela "uskraćivanje biračkog prava" i "uništavanje izbornih isprava", predsjednik  hercegovačko-neretvanskog  odbora SDP-a Zoran Mikulić je kazao kako je presuda dokaz da se izborni i pravosudni sustav u BiH nalazi pod očitim političkim utjecajem.

 "Svjedočimo kapitulaciji pravne države i međunarodne zajednice pred nastojanjima nacionalističkih stranaka da ovladaju izbornim procesima i izbornom voljom građana. Očuvanje vlasti isključivo dobro uhodanim mehanizmima izborne krađe je nešto čemu svjedočimo iz dana u dan", navodi Mikulić u priopćenju za javnost. Mikulić smatra kako su HDZ, SDA i SNSD u suradnji sa Središnjim izbornim povjerenstvom osmislili savršen zločin.

 Mikulić je pozvao Tužiteljstvo HNŽ-a i Županijski sud u Mostaru da objasne kako to da su obustavljeni svi procesi protiv osoba za koje "postoji čak i video dokumentacija, koja potvrđuje da su vršila izborne manipulacije, poput glasanja na više mjesta, jasno, i s tuđim ispravama?"

 Navodi  kako je jasno kome odgovara selektivna primjena pravde, krenuvši od poštivanja presuda Ustavnih sudova, pa sve do nepravde na lokalnoj razini, kojoj, kako ističe Mikulić, Stočani svjedoče već desetljećima.

 "Zadnji slučaj je samo kulminacija ustaljene prakse. HDZ-u ovakvi postupci služe da bi se kaznili oni koji se suprotstave njihovoj strahovladi. SDA-u ovakvi slučajevi služe za homogeniziranje biračkog tijela, a oni koji usput stradaju su za njih tek nužne kolateralne žrtve", naveo je Mikulić u priopćenju.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Mikulić u Beogradu učestvovao na radionici za inspekciju cestovnog prometa

Mikulić: Uvjeti za eventualnu online državnu maturu bit će ispunjeni

Priopćenje za javnost KO SDP BiH HNK-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana