Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Najave     | 01.05.2018. 12:34 |

Prigodan program u povodu Dana Općine Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. maja (FENA) - Brojne svečarske i kulturno-umjetničke manifestacije bit će održane od 2. do 9. maja povodom 2. maja, Dana Općine Centar, koji se obilježava u znak sjećanja na odbranu Sarajeva tog dana 1992. godine.

Programom obilježavanja Dana Općine Centar planirano je da delegacije Općine i boračkih udruženja obiđu spomen-obilježja i polože cvijeće kod spomen ploče na Mostu Suade Dilberović i Olge Sučić, spomen ploče poginulim policajcima koja se nalazi u zgradi Policijske uprave Centar na Marijin Dvoru te spomen ploče poginulim pripadnicima Specijalne jedinice Odreda "Zagreb" na lokalitetu hotela Zagreb.

U znak sjećanja na bitke vođene 2. maja 1992., spomenute delegacije će se okupiti ispred spomen obilježja kod mosta na Skenderiji, a zatim položiti cvijeće u haremu Alipašine džamije.

Istog dana planirano je postrojavanje Specijalne jedinice Odreda '"Zagreb" ispred hotela "Zagreb" te druženje pripadnika Odreda "Zagreb" i građana u Mjesnoj zajednici "Marijin dvor-Crni vrh", gdje će biti otvorena i prigodna izložba.

Od 2. do 5. maja na platou ispred BBI Centra će biti održan Sajam ljekovitog bilja, pčelarstva i ekologije.

U četvrtak, 3. maja delegacije će krenuti u obilazak spomen obilježja, grobalja i mezarja gdje će položiti cvijeće i odati počast poginulim braniteljima.

Istog dana bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar, a po završetku sjednice predstavnici Općine Centar uručit će boračkim porodicama jednokratne novčane donacije.

Programom je, između ostalog, predviđeno da, od 3. do 9. maja, učenici završnih razreda 11 osnovnih škola sa područja općine Centar posjete Spomenički kompleks Tunel Dobrinja-Butmir, gdje će biti održan istorijski čas.

Od kulturnih i sportskih aktivnosti, u Narodnom pozorištu predstavom Zagrebačkog kazališta lutaka "Aladin i čarobna svjetiljka" bit će otvoren 4. Festival dječje umjetnosti, koji će trajati do 7. maja.

Ulaz na sve manifestacije je slobodan, saopćeno je iz Općine Centar. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta