Bosna i Hercegovina     | 30.04.2018. 16:01 |

Nikšić: U BiH, skoro, nijedan nivo vlasti ne funkcioniše na pravi način

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić danas je primio ambasadora Francuske u BiH Guillaume Roussona, kojem je predstavio stavove SDP-a BiH u pregovorima oko izmjena izbornog zakonodavstva, funkcioniranju vlasti u BiH, kao i detaljima Izbornog programa SDP-a – Plan 10.

- Možemo reći da smo prije tri godine bili u pravu, kada smo tvrdili da aktuelna vlast neće raditi u interesu građana. Imamo državu gdje, skoro, nijedan nivo vlasti ne funkcioniše na pravi način i svakim danom je sve gore. Ipak, kao i mnogo puta do sada, SDP želi biti dio rješenja, a tako je i po pitanju aktuelnih izmjena izbornog zakonodavstva - kazao je Nikšić.

U pregovorima, koje se vode pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice,  SDP je ponudio prijedloge u kojima su jasno precizirana rješenja za popunjavanje federalnog Doma naroda, a koji su na tragu rješenja prema presudama Evropskog suda za ljudska prava i u skladu sa Ustavom FBiH.

- Od početka smo bili svjesni da će pregovori biti teški, jer HDZ BiH, po ovom pitanju, ima isključive stavove. Ipak, ne odustajemo od postizanja dogovora koji bi zadovoljio sve strane. Svjesni smo da se sa nacionalističkim strankama ne možemo takmičiti na njiihovom terenu. Zato smo i izradili Plan 10, u kome nudimo konkretna rješenja životnih problema svih građana BiH - poručio je Nikšić, saopćeno je iz SDP-a BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

Nikšić: Donošenje Zakona o sprečevanju pranja novca smatram uspjehom politike dogovora (VIDEO)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana